Říjnové debly rozhodl až tiebreak.

I na konci října se dá hrát v krásném počasí venku, jak se v Brně na Sprintu přesvědčilo 6 párů výborných deblistů. Dopoledne se hrálo ve 2 skupinách, z nichž postoupily vždy 2 nejlepší páry do semifinále. Hráči ze třetích míst skupin si pak zahráli proti sobě přímý souboj o 5. místo.

Skupinu A ovládli Lukáš Rutar s Adamem Fürichem, když porazili Honzu Krištofa a Andreu Bujáčkovou 6:2 a Petra Holuba s Pavlem Plevou 6:1. Na třetí nepostupové příčce se umístili Honza a Andrea, když prohráli s Petrem a Pavlem 4:6.

Druhá skupina měla také své favority. Drahoš Herzán a Miloš Bořil vyhráli obě utkání ve skupině 6:2. Postup do hlavní soutěže si ze skupiny B vybojovali Tereza Hermanová s Michalem Uhreckým, když přehráli Maxima Bachratého s Alešem Otáhalem těsně 6:4.

Pavel s Petrem v semifinále nestačili na výborné deblisty Miloše a Drahoše. Budoucí finalisti zvítězili hladce 6:0. Druhý souboj o finále byl o trochu napínavější, ale ani Michal s Terkou nezaskočili favority ze skupiny A Lukáše s Adamem. Tereza s Michalem prohráli 2:6.

Ještě před finále jsme si zahráli zápas o 5. místo, kde se podařilo Honzovi s Andreou zvítězit 6:3 nad Alešem a Maximem. V průběhu odpoledne si Max s Alešem ještě zahráli s Míšou Měřínskou a Andreou, což dospělo až do tiebreaku. Ten nakonec se štěstím vyhrály holky, čímž se potvrdilo, že Maxim a Aleš jsou pro tuto slunečnou říjnovou sobotu definitivně šestí.

Pak už přišel čas na finále, kde se do toho Miloš s Drahošem i Adam s Lukášem pustili naplno. Stříbro si nakonec odnesli Drahoš a Miloš, když mladším soupeřům podlehli až v tiebreaku 6:8. Velmi vyrovnaný zápas o 3. místo vyhráli Tereza a Michalem, když nad Petrem a Pavlem zvítězili 6:4. Všechny páry tentokrát zabodovali do celoročního žebříčku, jež můžete sledovat v sekci Žebříček. Na konci roku se uskuteční Masters turnaj pro ty nejlepší. Pro deblisty to bude 16. prosince, tak si udělejte čas 🙂

Říjnové počasí nám nečekaně dovolilo jít ven a tak jsme si užili i poslední letošní grilování. Gratulujeme všem hráčům a děkujeme sponzorům: Tenisová a badmintová hala Sprint, Tenis4you, Tenisový Blog a Duck&Dog.