Poprvé na US Open, neskutečný zážitek!

Kolem páté ráno jsme vyráželi autem z Brna směr letiště Vídeň, abychom se spojovacím letem dopravili do Amsterdamu, odkud nám odpoledne letělo letadlo na JFK v New Yorku. V pátek, kdy jsme dorazili se na kurtech ve Flushing Meaddows dohrávala kvalifikace, kterou úžasně prošel i český mladík Kuba Menšík. Takže jsme měli víkend na prohlídku New Yorku a na pondělí jsme se těšili na tenis, kde bylo ten den 7 čechů ve hře.

Kromě toho, že nás fascinoval krásný areál US Open, viděli jsme nespočet singlových bitev mezi světovými hráči i hráčkami. Mrkli jsme i na treninkové kurty, kde se na zápasy připravovali veřejně s trenérem či sparing partnerem třeba Petra Kvitová nebo Carlos Alcaraz. US Open je událost sezony a proto se tam dají potkat i zvučná česká jména. Není problém sednout si na zápase vedle pánů Černoška nebo Pály.

V NewYorku jsme pátrali i po tenisových obchodech. Několik jich bylo v samotném areálu, ale my jsme si našli i moc hezké na Manhattanu. Přivezli jsme si tenisové oblečení značek, které se v Evropě vůbec neprodávají. Co nás ale zaujalo, byl tenis shop, který měl uvnitř i malý kurt na vyzkoušení rakety.

Pondělní den na tenise jsme si užili od rána až do večera. Měli jsme vstup i na všechny velké stadiony kromě Arthura Asha. První kolo bylo bohaté na zápasy a my jsme z areálu odjížděli po utkání Petry Kvitové až někdy po 21 hodině.

Úterý jsme už měli odlétat přes Paříž domů a tak jsme hodně váhali, zda si přikoupit ještě jeden den na US Open navíc. Nakonec jsme to vzdali, nepřál nam los toho dne, ani počasí a už vůbec ne cena lístku, která se šplhala k pěti tisícům Kč.

Velkou výhodou našeho pobytu v New Yorku byl hotel, který se nám povedlo sehnat přímo na Manhattanu v docházkové vzdálenosti od Times Square. Ve dnech, kdy jsme nebyli na turnaji jsme tak navštívili pátou Avenue, Hotel Plaza – nejelegantnější hotel v New Yorku, Central Park, Rockefellerovo centrum, památník po útocích z 11. září, čínskou i italskou čtvrť včetně Brooklynského mostu i nádherný Bryant park.

Parky jsou vůbec pýchou New Yorku. Slavný Central Park jsme si prošli nejen od Hotelu Plaza, ale popojeli jsme si metrem i dál k nádhernému jezeru. Tam jsme objevili tenisový areál, jež měl snad 30 kurtů. Úroveň hráčů i povrchu nevalná ale ceny světové. Nejhezčí pro mě ale byl a vždy bude Bryant park u knihovny mezi 42. ulicí a 6. avenue. Vše je níže na fotkách.

Poslední den jsme si zašli na nově vybudovaný mrakodrap The Edge s vyhlídkou na celý New York, který jsme měli pár kroků od hotelu. Výhled je jiný než z Empire state building nebo Rockeffelerova centra. Je to proto, že je budova umístěna blíže u moře směrem na New Jersey a taky je vyhlídka vybudována na vysuté plošině. V úterý o půlnoci nás čekal let domů, takže jsme se po 20 h vydali na letiště.

Náš tenisový zájezd jsme ukončili nočním letem na letiště Charles de Gaulle v Paříží. Odtud jsme po 15 h odletěli s Air France zpět do Vídně, kde nás už na parkovišti čekalo auta a lehce po 19 hodině jsme byli doma v Brně.

V neposlední řadě bych chtěla poděkovat všem účastníkům zájezdu. Myslím, že jsme si to maximálně užili a i počasí nám celkem přálo. Pro tento rok chystáme ještě tenisové zájezdy do Paříže na turnaj mistrů a hlavně do Španělska na finále Billie Jean King cup, kde budou češky bojovat v těžké skupině se švýcarkami i američankami a těšíme se na ročník 2024, kdy si určitě zase někam zaletíme.

Na další zájezdy se můžete přihlásit tradičně telefonicky na čísle 603 555 170. A kromě fotek máme z New Yorku i videa, které najdete na našem Facebooku.